Megújult honlapunk!

Kedves érdeklődők!

Új honlapunk jelenleg fejlesztés alatt áll. Ez idő alatt szíves megértésüket kérjük, amennyiben némely tartalmat még nem tudnának elérni.
fejlesztés-alatt-3

2015.03.29. Böjt 6. vasárnapja (Palmarum) – Heti Ige

A mai nap igéi az evangélikus Útmutató szerint:

“Én alkottam a földet, és én teremtettem rá embert.” (Ézs 45,12a)

“Nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte.” (1Kor 8,6a)

A mai nap bibliai olvasmányai: Jn 12,12-19 — Fil 2,5-11 — Zsolt 69,17-37

Az ünnep igéi

Ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. ( Jn 3,14-15)

Lekció: Mt 21,1-9, Ézs 50,1-10

Igehirdetési ige: Fil 2,5-11

Lelki útravaló a mai napra

“…nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala.” (1Kor 8,6)

Evangélizáció Abonyban

Különleges élményben volt újra része az Alsózsolcai Metodista Kórusnak: 1993 után húsz esztendővel újra elutazott egy majdnem 25 fős csoport a Pest megyei Abonyba evangélizálni. 20 évvel ezelőtt ennek a munkának a nyomán indult az abonyi misszió, most pedig egy új metodista közösség működik ebben a városban. Október 25-én pénteken érkeztek a résztvevők, 26-án szombaton egy közösségi napot tartottak, 27-én vasárnap pedig hálaadó ünnepeken szolgáltak Szolnokon és Abonyban is. Előbbi helyen úrvacsorával, utóbbi helyen tagfelvétellel. Van miért hálát adni Istenünknek! A videók a szolnoki imateremben készültek!

Missziós bevetés Kistokajban

Az Emberfiának van hatalma! címmel augusztus 1-4. között dr. Hecker Frigyes hirdette Isten öröm üzenetét a Wesley utcai metodista kápolnában Kistokajon. A kápolna esténként megtelt, nagy örömünkre sok-sok új arccal, vendégekkel.