Kéktúrán metodistákkal, barátokkal

Sokunknak régi vágya vált valóra, amikor 2019 július 29-én elkezdtük a Kéktúrát. A teljes túra 1162 km hosszú, ebből 100 km-t tettünk meg 5 nap alatt, Hollóházától Boldogkőváraljáig. Összesen 3000 métert mentünk felfelé és 3000 métert lefelé.

Első éjszaka Füzéren sátoroztunk egy kertben. Felettünk a csillagos ég és a kivilágított Füzéri vár. A második nap volt a legnomádabb szállás. Vágáshután aludtunk a focipályán, sátorban, mindenfajta kényelmi szolgáltatás nélkül. A harmadik napon nagyon megáztunk és örömmel vettük, hogy a szállásunk a makkoshotykai gyülekezeti házban volt. Így volt időnk erőt gyűjteni az utolsó két napra. A negyedik napon pedig az erdő közepén, a civilizációtól távol, az Istvánkúti erdészházban szálltunk meg, ahol egy forrásnál frissülhettünk fel. A túrát Boldogkőváralján zártuk, a vár éttermében búcsúztunk el egymástól.
Hatan kezdtük el a túrát, később csatlakoztak hozzánk még hárman, így összesen kilencen fejeztük be. Az út során reggelente áhítatokat tartottunk és imádsággal kezdtük a napot. Esténként pedig beszélgettünk Isten teremtéséről, aminek a csodáit az út során tapasztalhattuk meg. Úgy érzem, hogy egy közösséggé formálódtunk és új barátságok is születtek.
Az út során egyénenként olyan élményekkel lettünk gazdagabbak, amiket korábban soha nem éltünk át. Volt olyan, aki most aludt először szabad ég alatt vagy most aludt először az erdő közepén egy faházban. Olyan is volt, aki most kirándult először szakadó esőben vagy kelt át egy megáradt patakon. Ezek az élmények örökre velünk maradnak.
Köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik segítettek bennünket az út során, szállítással, étellel, száraz ruhával és imádsággal.
Biztatok mindenkit, hogy töltsön minél több időt a természetben, ahol rá lehet csodálkozni az Isten által teremtett világra. Közben megtapasztalhatjuk, hogy milyen kicsi is az ember a teremtésben, Isten mégis olyan fontosnak tartotta, hogy eljött és meghalt érte.

Nagy Szabolcs, Debrecen