Augusztus 20-i csendesnap

Idén augusztusban is együtt tartottunk augusztus 20-a alkalmából csendesnapunkat a Nyíregyházi Metodista Gyülekezettel. Az alsózsolcai testvérekkel együtt nagy létszámban utaztunk le Nyíregyházára, ahol az imatermet teljesen megtöltötték a találkozó gyülekezetek.

Augusztusi gyülekezeti csendesnap

A hagyományos augusztusi gyülekezeti csendesnapnak Észak-Magyarországon idén Kistokaj (Miskolci Körzet) ad otthont. A miskolci és nyíregyházi gyülekezetek augusztus 23-án, vasárnap délelőtt találkoznak, a csendesnapot Szuhánszky István és Hecker Márton lelkészek vezetik. A miskolciak szeretettel várják az érdeklődőket a kistokaji metodista kápolnában (Wesley u. 1.)!

kistokaj

Egyházzenei tanfolyam 2009

Június 28-án a kistokaji Egyházzenei tanfolyammal, illetve a bodrogkeresztúri Regionális Serdülő Csendesnapokkalmegkezdődött egyházunk idei nyári csendesnapjainak sorozata. Július és augusztus hónapban összesen 11 különböző programon fognak részt venni a nyaralni indulók. A gyülekezeti, regionális és országos szintű rendezvények listáját, a pontos időpontokat awww.metodista.hu oldalon találhatja meg egy helyen az érdeklődő! Isten kegyelmes jelenlétét kívánjuk a nyári együttlétekre!

A legfontosabb táborok:

Egyházzenei tanfolyam
Kistokaj, 2009. június 28-július 5.

13. Országos Családi Tábor
Szolnok-Tiszaliget, 2009. július 7-12.

Országos Ifjúsági Csendesnapok
Hetes, 2009. július 15-19.

Cserkésztábor
Barlahida, 2009. július 21-31.

Hitmélyítő Ifjúsági Tábor
Kismányok, 2009. augusztus 3-9.

Tavaszi ifi találkozó Nyíregyházán

Túlélés és/vagy helytállás Sámuel próféta életében címmel kerül megrendezésre a Tavaszi Ifjúsági Csendesnapok, amelyet idén a Nyíregyházi Körzet lát vendégül. Az ifjúsági konferencia időpontja 2009. március 13-15. Részvételi díj: 4000 Ft. Az előadók Szuhánszky István miskolci és Hecker Márton nyíregyházi lelkészek lesznek. Részlet a meghívóról: „A mostani felbolydult világban nem egyszerű hívőként élni és Istent képviselni mások felé. Ezen a hétvégén szeretnénk segítséget és útmutatást adni a helytálláshoz, Sámuel próféta életén keresztül!”

Regionális csendesnap augusztus 24.

Augusztus közepén a Miskolci és a Nyíregyházi Körzet idén is találkozót szervez: augusztus 24-én Nyíregyházán fog találkozni a két gyülekezet közössége. 20-án, Szent István napján, Miskolcon és környékén több társadalmi rendezvénybe is bekapcsolódik közösségünk.